Tarata
Platos Típicos
Sabores de Tarata: Historia, Tradición Agrícola y Platos Típicos
I. Tarata Mikhuypi Chakra llamkaymanta Herencia
Tarata mikhuyqa pachamamamanta ukhunchasqa rikuchiymi, historiata, chakra llamk’ay tradicionta, identidad culturalta ima chaqruspa.. Kay regional mikhuypa autenticidadninta mikhuchiq chakra llamk’ay sustentoqa imaymana tarpuykunamantam hamun.
Técnicas ancestrales: 1.1. Tarata llaqtapi chakra llamk'ay, ñawpaq tiyaqkunamanta pacha pilar , Kunankamapas inka aradota apaykachakun chaquitaclla hinaspa chaypa llamkayninmanta plataformakuna.
Alta Altitud nisqapi rurukuna: Alto zonas andinas nisqapiqa yana papa, cebada, kinuwa nisqa tarpuykunam aswan riqsisqa.. Oreganoqa ancha importantemanmi tukupun, chaymi hawa llaqtakunaman apachinapaq destinasqa kashan..
II. Platos Emblemáticos de los Altos Tacna
Chay mikhuyqa askha, sumaq mikhuykunawanmi reqsisqa, chaymi rikuchin andinokunaq tradicionninta..
Alpaca raqrakuna
Challwa rawk’asqa kinuwawan
Trucha frita
Sara gaseosa
Miski y sabroso humitas
Alpaca Ch’aki
Quinoa challwa
Sara torta