Saqisqa

Platos Típicos

Chicharron de alpaca, Tarata, Inka ñan, Tacna

Sabores de Tarata: Historia, Tradición Agrícola y Platos Típicos

I. Tarata Mikhuypi Chakra llamkaymanta Herencia

Tarata mikhuyqa pachamamamanta ukhunchasqa rikuchiymi, historiata, chakra llamk’ay tradicionta, identidad culturalta ima chaqruspa.. Kay regional mikhuypa autenticidadninta mikhuchiq chakra llamk’ay sustentoqa imaymana tarpuykunamantam hamun.

  • Técnicas ancestrales: 1.1. Tarata llaqtapi chakra llamk'ay, ñawpaq tiyaqkunamanta pacha pilar , Kunankamapas inka aradota apaykachakun chaquitaclla hinaspa chaypa llamkayninmanta plataformakuna.

  • Alta Altitud nisqapi rurukuna: Alto zonas andinas nisqapiqa yana papa, cebada, kinuwa nisqa tarpuykunam aswan riqsisqa.. Oreganoqa ancha importantemanmi tukupun, chaymi hawa llaqtakunaman apachinapaq destinasqa kashan..

II. Platos Emblemáticos de los Altos Tacna 

Chay mikhuyqa askha, sumaq mikhuykunawanmi reqsisqa, chaymi rikuchin andinokunaq tradicionninta..

Chicharron de alpaca, Tarata, Inka ñan, Tacna

Alpaca raqrakuna

Challwa rawk’asqa kinuwawan, Tarata

Challwa rawk’asqa kinuwawan

Trucha frita

Sara gaseosa

Miski y sabroso humitas

Alpaca ch'aki, Tarata

Alpaca Ch’aki

Kinuwa challwaq, Tarata

Quinoa challwa

Sara pastel, tarata

Sara torta

Tarata urqu mikuy, Tarata

Tarata urqu mikuy

Saqiy huk Kutichiy

Correo electrónico nisqaykiqa manam lluqsichisqachu kanqa. Munasqa chakrakunaqa * nisqawanmi riqsichisqa kachkan