Utjiri

Platos Típicos ukanaka

Chicharron de alpaca, Tarata, Inka thakhi, Tacna

Tarata sawutanaka: Historia, Tradición Agrícola ukatxa Platos Típicos

I. Tarata Cocina ukan Legado Agrícola ukaxa

Tarata markan manq’anakapax pachamamaru wali ch’ullqhi uñacht’ayi, sarnaqäwi, yapuchäw saräwi ukat identidad cultural ukanakamp mayachthapita.. Uka yapu manq’añaxa aka regional manq’a chiqapa manq’añatakixa kunaymana juyranakata juti.

  • Nayra Achachilanakan Técnicas: 1.1. Tarata markan yapuchäwi, nayrïr qamasirinakapatpachax mä pilar ukhamawa , Jupax wali inka arado apnaqi chaquitaclla ukaxa wali ch’amawa ukatxa apnaqawi plataformanaka.

  • Jach’a Altitud ukan yänaka: Altu zonas andinas ukanx ch’iyar ch’uqi, cebada, kinuwa ukham juyranakaw uñstapxi.. Oregano ukax wali wakiskiriwa, ukatx exportación ukaruw sarañataki..

II. Platos Emblemáticos ukax Tacna Altiplano ukankiwa 

Uka manq’anakaxa aski wali khusa manq’aña ukatsti wali suma manq’aña, ukaxa uñacht’ayiwa aka andino saräwi..

Chicharron de alpaca, Tarata, Inka thakhi, Tacna

Alpaca ch’uqi ch’uqi

Chawlla qhatiyata quinoa, Tarata

Chawlla qhatiyata ukaxa quinoa ukampiwa

Trucha frita ukaxa wali sumawa

Siwar ch’uqi ch’uqi

Muxsa ukatsti sawurani humitas

Alpaca waña, Tarata

Alpaca Waña

Quinoa challwa katuri, Tarata

Quinoa challwa

Siwara ch’uqi, tarata

Siwara torta

Tarata qullu manq’a, Tarata

Tarata qullu manq’a

Mä Jaskhiwi jaytaña

Uka correo electrónico ukax janiw uñt’ayatäkaniti. Wakisiri yapunakaxa * ukham uñt’atawa